Een nieuw gameplay element van de update is de toevoeging van Daily Challenges. Dit zijn uiteenlopende opdrachten waarmee je Gold Nuggets en XP kan verdienen. Per dag kan je er zeven volbrengen. Als je ze allemaal haalt, krijg je nog een extra bonus. Daarnaast kan je het tegen vijandelijke teams opnemen in het Fool’s Gold Free Roam Event. Hierin draagt een iemand een goud pantser.

De nieuwe wapens zijn een Rare Shotgun en een Evans Repeater. Beide wapen zijn verkrijgbaar bij de Wheeler & Rawson Catalogue. Op het gebied van kleding komen er onder andere nieuwe outfits, schoenen, jassen en houden naar de game. De Red Dead Online update voegt ook een nieuwe reeks aan emotes zoals begroetingen toe.

Red Dead Online update verbetert nog meer

De update neemt ook de Player Radar and Visibility onder handen. De icoontjes van spelers op de map zijn nu pas vanaf een dichtere afstand te zien. Dit verkleint de kans dat spelers je vanaf de andere kant van de map kunnen vinden. Ook het Law and Bounty System is onder handen genomen. Hoe hoger je bounty is, hoe aanhoudender de NPC Bounty Hunters worden.

Spelers op de PlayStation 4 krijgen eerder toegang tot de Jawbone Knife, extra nieuwe kleding en drie nieuwe emotes. Op de console krijg je ook toegang tot de Special Series. In deze modus neem je het op tegen andere spelers om de meeste paardrijdende spelers te doden.

Red Dead Redemption 2 is verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. In onze Red Dead Redemption 2 Review lees je wat we van de game vinden.