Disney Plus wil het liefst haar streamingdienst vullen met content die het bedrijf zelf heeft gepubliceerd. Dit wil de streamingdienst dan ook zo snel mogelijk publiceren. Hierdoor loopt Disney loopt zo’n 150 miljoen dollar aan licentie-inkomsten mis door deze content alleen in te zetten op haar platform, maar op lange termijn hoopt de streamingdienst compensatie te krijgen voor dit verlies.

Na deze exclusieve content is het alleen nog maar een kwestie van verder vullen, wat Disney Plus zal gaan doen door middel van films en series die ingekocht zijn. Denk hierbij aan content van haar dochterbedrijven Marvel Studios, Lucasfilm en Pixar. Daarnaast is het nog niet rond, maar zodra Fox volledig is overgenomen zal ook die content aan de streamingdienst worden toegevoegd.

Disney Plus exclusieve films en series

Al eerder hebben we tien Disney films op een rijtje gezet dat we willen hebben op de streamingdienst. Daar staat een aantal films tussen die geen exclusieve content zijn, maar wel populair. Het zou een goede zet kunnen zijn voor Disney om deze films dan toe te voegen. Het kan wel zo zijn dat Disney Plus dan langzaam verandert in een groot gevaar voor niks minder dan Netflix.

Netflix is een streamingdienst met een gigantisch aanbod aan films en series. Hieronder vallen documentaires, komedies, drama’s en ga zo maar door. Naast deze genres heeft Netflix ook een groot aanbod aan Disney films en series. Als Disney Plus allemaal exclusieve content toe gaat voegen bestaat er een kans dat Netflix aan de kant wordt geschoven door een aantal gebruikers.

Gelukkig voor Netflix zijn er ook genoeg kijkers die niet van Disney houden en dus de streamingdienst niet zullen verlaten. Als jij gebruik maakt van Netflix dan is het misschien wel leuk om nog even ons artikel van de tien meest handigste Netflix features even te bekijken. Het kan zijn dat je er nog een aantal niet wist en er wat aan hebt!