Foto: Wind/Square Enix

Games worden weleens via sociale media aangekondigd, waaronder nu dus ook nieuwe RPG-game van Square Enix Last Idea. De game heeft al een eigen Twitteraccount gekregen en daarop is dan ook gelijk de aankondiging gedaan. Er staat in de tweet dat het gaat om een project officieel geverifieerd door Square Enix. Bekijk de tweet en het account voor deze nieuwe game hieronder.

Meer dan een Twitterbericht hebben we nu nog niet, maar er wordt wel verwacht dat dit Square Enix project op een later tijdstip nog officieel wordt aangekondigd. Misschien komt deze al heel snel, of misschien komt deze pas later op grotere evenementen als E3. De laatste aankondiging die Square Enix deed, was tijdens Nintendo Direct en ging over een Final Fantasy remake voor de Nintendo Switch.

Square Enix game console of mobile?

Dit is natuurlijk nog de grote vraag: op welk platform gaat Last Idea uitkomen? We kunnen van speculatie uitgaan, die zegt namelijk dat Last Idea een mobile game wordt. Zo gek is dat nog niet als we kijken naar de volgers van het nog kleine Twitteraccount. Het account wordt gevolgd door een online artiest onder de naam Wind.

Deze artiest heeft al met vele grote gamebedrijven gewerkt aan mobile games op het gebied van tekenen en design, kijk daarbij naar Capcom, GREE en Cygames. Hij heeft daarnaast ook het Twitterbericht geretweet, de artiest is dus op een of andere manier verbonden met het project. Betekent dit een nieuwe mobile game? Ja, die kans is zeker aanwezig, maar er zijn nu simpelweg nog te weinig details bekend over Last Idea.

Er worden de laatste tijd vele mobile games aangekondigd voor grote, bekende franchises. Kijk naar Alien: Blackout, Diablo: Immortals en Dr. Mario. Wat vind jij ervan dat deze gamefranchises mobile games krijgen? Laat het ons weten in de comments.