Op zaterdag 23 februari om 10 uur ‘s ochtends begint het Pokémon Go Clamperl event. Het in-game evenement duurt maar drie uur, dus om 1 uur ‘s middags is het alweer voorbij. In deze drie uur zullen verschillende water-type Pokémon, zoals Krabby en Wailmer, vaker verschijnen.

Volop water-type Pokémon tijdens Pokémon Go Clamperl event

Dat is niet het grote nieuws van het Pokémon Go Clamperl event. De naam zegt het eigenlijk al, want we kunnen voor Clamperl voor de eerste keer vangen in Pokémon Go. De water-type Pokémon kan niet in het wild worden gevangen. Om Clamperl aan jouw collectie toe te kunnen voegen, moet je Field Research taken voltooien. Deze speciale taken kunnen alleen op de dag van het evenement worden verkregen, maar wel later worden voltooid.

Wanneer je alle taken hebt voltooid, kom je een Clamperl tegen. Dan kun je de Pokémon vangen, maar het zou ook kunnen dat dit niet in een keer lukt. Gelukkig kun je meerdere Field Research taken voltooien om Clamperl zo meerdere keren tegen te komen. Zo heb je de grootste kans om de nieuwe water-type Pokémon uit de derde generatie tegen te komen.

Tijdens het evenement zullen er meer water-type Pokémon verschijnen. Hierdoor kun je sowieso al meer candy krijgen, maar alle candies die je krijgt voor water-type Pokémon worden ook nog eens verdubbeld. Hierdoor kun jij misschien wel eindelijk die Feraligatr of Blastoise evolutie voltooien.

Nieuwe Pokémon Go Snapshot feature

Sinds de release van Pokémon Go trekken veel jongeren de wereld in om hun favoriete Pokémon te vangen. Er is sinds kort een nieuwe feature, genaamd Pokémon Go Snapshot, waarmee je samen met je gevangen Pokémon op de foto kunt. De foto’s kunnen vervolgens worden bewerkt en gedeeld via de Pokémon Go App. Je kunt de Pokémon zelfs laten bewegen in de foto, wanneer je erop klikt.

Pokémon Go is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.