In een interview met Variety vertelt Paltrow dat ze gaat stoppen en dat ze blij is dat ze de rol van Pepper Potts heeft mogen spelen. Gwyneth Paltrow was voor het eerst te zien in de Marvel-film Iron Man waarin ze de assistent van Tony Stark speelde. 'Ik ben iets te oud geworden om in een pak gehesen te worden,' vertelt Paltrow. 'Ik heb geluk gehad dat ik dit heb mogen doen, want ik ben er eigenlijk een soort van in gepraat.'

Avengers Endgame Pepper Potts actrice al tien jaar te zien

Paltrow doelt hiermee op haar vriendschap met Iron Man regisseur Jon Favreau. Paltrow laat wel weten dat zij openstaat voor toekomstige cameo’s, mocht dit ooit nog gebeuren. Paltrow was in een totaal van zes Marvel films te zien. Alle drie de Iron Man films, The Avengers, Spider-Man: Homecoming en Avengers: Infinity War. Pepper Potts zal haar laatste verschijning maken in Avengers: Endgame, die op 24 april 2019 in de Nederlandse bioscopen zal gaan draaien.

De rol van Paltrow is natuurlijk geen doorslaggevende rol die het complete Marvel-universum zal veranderen, maar de scènes tussen Tony Stark en Pepper Potts zullen worden gemist. In Avengers: Infinity War leken Potts en Stark namelijk te gaan trouwen, maar door deze uitspraak is het nog maar de vraag of we die trouwerij gaan zien in Endgame. Om je nog even te klaar te maken voor de nieuwste Avengers film, Avengers: Endgame kun je hier de trailer bekijken.