In de trailer zie je een andere Jade dan in Mortal Kombat (2011). Haar huid is bleker en haar ogen lijken op die van Scorpion. Dit komt doordat ze in Mortal Kombat 11 uit de dood is herrezen en een dienaar van de Netherrealm is geworden.

Dit heeft geen invloed op haar aanvallen. In de video zie je dat Jade vecht met haar kenmerkende bo staff en razorrang. Daarnaast hoor je aan het begin van de trailer dat de vechter haar sarcastische houding heeft behouden.

Jade maakt haar debuut in Mortal Kombat 2. In deze game is ze een verborgen personage dat je kan ontgrendelen door aan bepaalde voorwaarde te voldoen. In Ultimate Mortal Kombat 3 is ze voor het eerst een vast onderdeel van het roster. In Mortal Kombat X zijn alleen haar aanvallen aanwezig. Deze zitten in een variatie van Kitana.

Mortal Kombat 11 roster breid zich steeds verder uit

Vorige week zijn Kabal en D'vorah aan het Mortal Kombat 11 roster toegevoegd. Ed Boon vertelde toen al dat fans mogen uitkijken naar nog meer vechters uit oude Mortal Kombat games. Jade is er daar een van.

In onze lijst met de 10 Mortal Kombat characters die niet mogen ontbreken in Mortal Kombat 11 staat Jade op de vierde plaats. Het is nog de vraag hoeveel vechters uit die lijst naar de game komen.

Mortal Kombat 11 is vanaf 23 april te koop voor de PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.