Dat wil niet zeggen dat Apple vanaf volgende week een opvouwbare iPhone in de schappen legt, maar wel dat het bedrijf op zijn minst aan het kijken is naar de mogelijkheden. Het patent dat aangevraagd is, is niet te vergelijken met die van Samsung en Huawei. Het patent lijkt namelijk te hinten op een telefoon van normale grootte die op te vouwen is voor in je broekzak, niet op een groter beeldscherm dat op te vouwen is.

De kwaliteit en technologie is hierbij ook belangrijk, niet per se de vorm en grootte van deze opvouwbare telefoon van de toekomst. In een van de patenten omschrijft Apple het product als een telefoon die aan alle zijden een buigbare functie heeft. Zo komen er speciaal ontwikkelde scharnieren die ervoor zorgen dat je via de randen je scherm kan buigen, en dus in essentie kunt dubbelvouwen voor in je broekzak.

Opvouwbare Apple iPhone al langer in de maak

Als je kijkt naar de patenten die in de loop der jaren aangevraagd zijn, kun je daaruit opmaken dat Apple al vanaf 2011 bezig is met een variant van de opvouwbare iPhone. De latere patenten hinten bovendien nog meer op het beeldscherm, dat van OLED-kwaliteit moet gaan worden.

Het is niet heel gek dat Apple bezig is met deze opvouwbare iPhone, want het bedrijf moet mee met de technologie. Naast deze wellicht opvouwbare Apple iPhone is Apple bezig met meer innovatieve producten. Zo zijn er aardig wat geruchten over de Apple AirPods 2 die dit jaar gaan komen. Ook het draadloze oplaadsysteem van Apple, AirPower, is nog steeds in de maak. Verder zijn er nieuwe MacBooks en Mac computers in de maak, die wellicht allemaal in 2019 nog verschijnen.

Als je een compleet overzicht wilt hebben van alle Apple-producten die in 2019 misschien gaan komen, bekijk dan eens onze special met alle gespeculeerde Apple-producten in 2019. Wat vind jij tot nu toe van de opvouwbare iPhone? Laat het ons weten in de comments!