Foto: Ubisoft

Far Cry New Dawn speelt zich 17 jaar na de gebeurtenissen van Far Cry 5 af. In Far Cry New Dawn zie je de post-apocalyptische wereld van Far Cry 5, want er vond een nucleaire oorlog plaats waardoor de wereld compleet is veranderd. In die wereld worden er nieuwe groepen gevormd, waaronder ook de Highwaymen, een groep die geleid wordt door de nieuwe slechteriken Mickey en Lou. In de intro trailer (bekijk die hierboven) zie je hoe je in Far Cry New Dawn aan hun geïntroduceerd wordt.

Wat daarnaast ook bijzonder is aan de nieuwe Far Cry launch trailer (bekijk die hieronder), is dat we de wedergeboorte van Far Cry 5 personage Joseph Seed zien. De slechterik die verantwoordelijk was voor de nucleaire ramp in Far Cry 5 leeft nog steeds en komt in de nieuwe trailer voor in een soort visioen. Opvallend is dat deze in Far Cry 5 brute villain nu minder imposant en iets minder gestoord overkomt.

Far Cry New Dawn trailer net voor release

Zowel de intro gameplay trailer als de launch trailer worden net voor het uitkomen van Far Cry New Dawn gepubliceerd. Deze game komt namelijk op 15 februari uit, en is daarmee een van de vele grote titels die op die dag uitkomt. Morgen komen namelijk ook Metro: Exodus, Jump Force en Crackdown 3 uit. Far Cry New Dawn werd tijdens de Game Awards 2018 aangekondigd.

Wat opmerkelijk is, is dat Far Cry New Dawn maar 39,99 kost vanaf dag één, de meeste nieuwe games zitten tegenwoordig zo rond de zestig of vijftig euro. Far Cry 5, het deel hiervoor, kostte op de dag van lancering namelijk ook zestig euro. Far Cry New Dawn komt uit op Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Benieuwd naar Far Cry New Dawn? Bekijk dan eens onze special over de Far Cry New Dawn features die we graag willen zien.