Twitter CEO: 'We hebben gigantisch gefaald'

Momenteel heeft Twitter al een paar tools tegen pesten, maar volgens Dorsey werkt dit niet voldoende. Slachtoffers moeten pesters of nare opmerkingen eerst rapporteren en vervolgens wachten totdat het platform ingrijpt. Zodra slachtoffers de opmerkingen niet rapporteren om wat voor reden dan ook, ziet Twitter het niet. Hier wil Dorsey verandering in gaan brengen.

Dorsey wil vooral kijken naar andere manieren om pestgedrag te bestrijden. Hij wil ervoor zorgen dat het rapporteren van opmerkingen en het blokkeren van gebruikers een laatste redmiddel is. Zo zou de last van de schouders van slachtoffers iets moeten verlichten. Volgens Dorsey komt het meeste pestgedrag op Twitter voor in reacties, vermeldingen en trends. “Dit zijn plekken waar mensen hun kans pakken.”

Twitter CEO verontschuldigt zich op eigen platform

Overal op social media zijn er slachtoffers van misbruik en pestgedrag. In oktober 2018 onthulde Instagram nog nieuwe tools tegen pesten. Deze tools zijn in staat om op een pro-actieve manier pesten te detecteren in zowel foto’s als bijschriften. Zo zou het wereldberoemde social media platform actie willen ondernemen tegen pestkoppen en trolls.

Instagram wendt zich nu tot kunstmatige intelligentie om het pesten bij afbeeldingen en bijschriften tegen te gaan. De AI kan bijvoorbeeld detecteren of een foto kritiek zou hebben op het uiterlijk of karakter van een persoon.

Zodra de systemen van Instagram verdachte inhoud zien, wordt dit automatisch doorgegeven aan het Community Operations-team. Dit team bepaalt dan of er actie moet worden ondernomen en wat de verdere gevolgen zijn. Wij hebben 10 Instagram tips voor ouders geschreven, zodat jij weet hoe je Instagram een beetje veiliger kan maken.