Intertoys bijna failliet, vraagt uitstel van betaling aan

Webwinkels zijn erg populair onder klanten en grote winkelketens zoals Intertoys hebben hier vaak last van. Ook winkels waarbij klanten goedkoper speelgoed kunnen halen, zoals de Action, Big Bazar en Flying Tiger zijn groeiende concurrenten. Hierdoor gaan bedrijven net als Intertoys bijna failliet of moeten ze simpelweg gewoon de deuren sluiten. Armbruster zei dat het bedrijf met een aantal partijen in gesprek gaat over verdere samenwerking. Hij zei het volgende in een statement:

“Wij betreuren de huidige onzekerheid die dit creëert voor iedereen bij Intertoys inclusief medewerkers, franchisenemers en leveranciers, maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven geen ander alternatief. Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren.”

Intertoys bijna failliet

Voorlopig blijven de 400 winkels in Nederland en België nog open, maar de enige manier om de keten nog enigszins te redden is een stevige herstructurering van de huidige organisatie. De speelgoedomzetten van Intertoys zijn de afgelopen decennium gehalveerd, dus er is nu geen ontkomen meer aan. Ook andere grotere namen zoals Kijkshop en V&D gingen al eerder failliet.

“In de huidige marktomstandigheden staat ook een marktleider in speelgoed als Intertoys onder voortdurende druk. Met een halvering van de speelgoedwinkelverkoop in tien jaar moeten wij nu moeilijke beslissingen nemen.”

Oprichting

Intertoys werd in 1976 opgericht door Blokker. Eind 2017 werd de winkelketen verkocht aan een Britse retailinvesteerder genaamd Alteri Investors. Momenteel heeft Intertoys tussen de 400 en 500 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Het is nu maar afwachten hoe het afloopt.