Layden vertelt dat de E3 vroeger belangrijk was voor twee groepen: journalisten en retailers. In die tijd waren deze groepen afhankelijk van de beurs voor nieuws over aankomende games. Na de opmars van het internet en de constante nieuwsstroom van tegenwoordig is de E3 volgens Layden zijn impact verloren.

Sony vindt dat de E3 moet veranderen

¨We blijven in gesprek over hoe we E3 kunnen veranderen in iets relevants. Kan de beurs transformeren in een fanevenement voor games, waarin we geen nieuws bom laten vallen? Kan het niet gewoon een viering van games zijn met panels waar we ontwikkelaars dichter bij de fans brengen? ¨

- Shawn Layden, voorzitter van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios

Een andere reden waarom Sony niet op de E3 aanwezig is, komt doordat het bedrijf niets nieuws te vertellen heeft. ¨We hebben besloten om minder, maar wel grotere, games over langere tijd uit te brengen. Dit heeft geleid tot een punt, waarbij juni 2019 niet een moment is om iets te vertellen.¨

De twee andere bedrijven van de grote drie, Microsoft en Nintendo, zijn wel aanwezig op de beurs. Phil Spencer, de baas van Xbox, ziet de E3 wel als een goede manier om gamers te bereiken. Volgens hem heeft Microsoft genoeg te laten zien aan de fans en is het evenement een viering voor games.

De geruchtenmolen rondom de PS5 is ook in volle gang. Wij maakten alvast een lijst met de PS5 features die wij in de volgende console van Sony willen zien. Ook zetten we op een rijtje welke PS5 games we willen terugzien.