Er is veel vraag naar livestreams op het internet. Op andere platformen zoals Facebook en Instagram wordt er volop gebruik van gemaakt. Het is dus een logische stap dat LinkedIn deze functie ook wil toevoegen aan haar platform. Kijkers zullen in de toekomst net als bij andere platformen video’s kunnen liken tijdens de stream en kunnen ook vragen of ideeën uitwisselen via een opmerkingen sectie.

De functie is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. Eerst wordt er een bèta gelanceerd in de Verenigde Staten, zodat het bedrijf nog eventuele verbeteringen kan toevoegen. LinkedIn zal de komende weken een formulier op haar website plaatsen, waarmee je mogelijk kans maakt om de functie uit te proberen. Benieuwd naar de voordelen van LinkedIn? Wij hebben 5 redenen waarom je het platform moet gebruiken op een rij gezet, zodat je weet waarom het platform zo handig is.

LinkedIn live video functie zal binnenkort beschikbaar zijn

Een paar maanden geleden kreeg LinkedIn nog een nieuwe functie die vergelijkbaar is met Snapchat stories. De update werd toen getest door een aantal studenten in Amerika. Het bedrijf voegde de Snapchat stories toe aan haar social media kanaal zodat eventuele nieuwe medewerkers van een bedrijf meer van zichzelf kunnen laten zien. Isha Patel, productmanager van LinkedIn liet weten dat het een nieuwe manier is voor studenten om contact te maken met de gemeenschap.