Trajecten tussen Den Haag en Schiphol, Utrecht en Nijmegen en Hoorn en Sloterdijk worden nu ook toegevoegd aan de NS zitplaatsen app. Eerder was het al mogelijk om in de proefversie van de app het traject tussen Arnhem en Den Bosch te bekijken op het gebied van zitplaatsen. Naast de nieuw toegevoegde trajecten zal de NS verder gaan met het toevoegen van andere treinreizen aan de app.

Hoe werkt de NS app voor zitplaatsen?

In de NS treinen en op het spoor waarop de trein rijdt, zijn een aantal sensoren aangebracht die het mogelijk maken om te bepalen hoeveel reizigers er zich bevinden in het voertuig. De sensoren meten bijvoorbeeld het gewicht per rijtuig en zal zo op basis van het normale gewicht van de trein laten zien op de coupe druk is of niet.

In de app wordt dan door middel van kleuren getoond hoe druk de wagon van de trein is. Groen betekent dat er een groot aanbod aan zitplaatsen is, geel laat zien dat er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar is en oranje houdt in dat er amper zitplaatsen zijn. Zo kun je bepalen in welk deel van de NS trein je instapt en of je misschien als reiziger even door moet lopen om te kunnen zitten.

Naast de nieuwe informatie en uitleg over hoe de app werkt, heeft de NS op haar blog ook een lijst vrijgegeven met de trajecten waarvoor de NS zitplaatsen app beschikbaar is. Hieronder kun je het lijstje vinden:

  • Alkmaar - Sloterdijk (IC)
  • Hoorn - Sloterdijk (IC)
  • Den Haag HS/Den haag C. - Heemstede Aerdenhout/Schiphol (IC)
  • Dordrecht - Breda - ‘s Hertogenbosch - Nijmegen (SPR)
  • Nijmegen - Arnhem (SPR)
  • Utrecht - Nijmegen (IC)
  • Utrecht - Eindhoven - Venlo/Heerlen/Maastricht (IC)
  • ‘s Hertogenbosch - Oss (SPR)

Voor mensen die veel reizen met de trein kan deze app erg goed uitkomen. Als je een van de reizigers bent die veel gebruik maakt van de app, dan kan ons artikel over de tien beste downloadbare Netflix films misschien wel interessant voor je zijn zodat je wat kunt kijken in de trein. Ook kun je lezen over het nieuwe WhatsApp thriller verhaal ‘Ontspoord’ dat NS produceert.