Het verhaal focust zich op de middelbare scholier Yuu en zijn twee vrienden Kotona en Haru. Samen reizen ze heen en weer tussen de echte wereld en een fantasiewereld. Als Kotona's leven in gevaar komt, moeten de drie vrienden de 'ultieme keuze' maken. Er is verder nog niet veel bekend over het plot van de film.

Ni no Kuni film gemaakt met hulp van Level-5

Akihiro Hino, de oprichter van gamestudio Level-5, houdt zich bezig met het scenario van de film. De man achter de muziek uit de games, Joe Hisaishi, is ook bij het project betrokken. De animatie wordt door OLM gedaan. Dit bedrijf is onder andere bekend van hun werk aan Pokémon en Yo-Kai Watch.

Verder is bekend dat het hoofdpersonage Yuu wordt ingesproken door Kento Yamazaki. Hij is te zien in live-action films van Death Note, JoJo’s Bizarre Adventure en Yo-Kai Watch. De anime heeft geen connectie met Ni No Kuni: Wrath of the White Witch en Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom.

De laatste game in de serie is Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom. De derde DLC voor de game komt dit voorjaar uit. In de Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom review van Sebastiaan lees je meer over de game.