Met deze bug kun je dus mensen afluisteren en dat is een serieus probleem. Het is erg gemakkelijk om er gebruik van te maken. Je belt iemand via FaceTime en wanneer je moet wachten op een antwoord veeg je van boven naar beneden zodat er een ander scherm verschijnt. Hierna druk je op de knop waarmee je mensen toevoegt in het gesprek en dan klik je op je eigen telefoonnummer.

Zo simpel is het dus en voordat je het weet, hoor je de audio van de persoon die je belt. Als je ervoor zorgt dat je weinig tot geen geluid maakt, hoort de ander jou ook niet en kun je zo voor minuten of misschien wel uren meeluisteren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van FaceTime.

Er is wel een maar, want volgens 9to5Mac geldt deze bug alleen voor apparaten met iOS 12.1. of hoger. De bug werkt ook op een Macbook, maar andere apparaten hebben er geen last van.

FaceTime bug laat ook beeld zien

FaceTime voor groepsgesprekken werd aangekondigd met de iOS 12 update. Je kunt nu met maar liefst 32 deelnemers een gesprek voeren. FaceTime maakt natuurlijk gebruik van audio, maar ook van video. Volgens The Verge kun je met deze bug niet alleen audio horen, maar ook alvast videobeelden zien.

Dit blijkt uiteindelijk makkelijker te zijn dan gedacht, want wanneer iemand de oproep weigert gaat automatisch de camera aan. Dit zorgt er weer voor dat het geluid wordt gedempt, waardoor degene die gebeld wordt niets in de gaten heeft. De bug is er momenteel nog steeds, maar hier merken we niets meer van omdat FaceTime voor groepen is uitgezet. Apple heeft laten weten dat ze aan het einde van deze week een oplossing hebben voor het probleem.

Dit is op dit moment niet het enige nieuws rondom Apple. Volgens Apple-insider Steve Troughton-Smith komen er nieuwe modellen iPads. Apple heeft nog niet gereageerd op dit bericht, maar is nu vast druk bezig zijn met de FaceTime bug.