Zo stelt aanklager Wade Callender, de voormalige advocaat van Gearbox, dat Borderlands maker Pitchford naast de twaalf miljoen bonus ook gevoelige documenten is verloren. Het betreft een USB-drive waarop allerlei documenten met geheime informatie over onder andere Gearbox, 2K Games, SEGA, Sony en Microsoft stond. Volgens Callender bevatte de desbetreffende USB- drive ook pornografie met minderjarigen.

De studio van Pitchford, Gearbox ontkent in een e-mail richting Kotaku de aanklachten van Callender. In de e-mail laat de studio het volgende weten:

Gearbox zal een klacht indienen tegen onze voormalige juridisch adviseur Wade voor disciplinaire procedures voor het indienen van een rechtszaak waarin beschuldigingen zijn opgenomen waarvan hij weet dat die niet waar zijn. De professionele gedragsregels van de advocaat verbieden uitdrukkelijk het indienen van documenten die bewust onwaar zijn. De verteller komt binnen de claim van Wade zelf - zijn gebruik van afgedekte juristen-taal en een slimme toepassing van aanhalingstekens verraden dat hij weet dat de indruk die hij probeert te creëren gebaseerd is op leugens.

De e-mail vervolgt en sluit af door nog eens te benadrukken dat Callender leugens en bedrog gebruikt om schade te veroorzaken aan Gearbox. Gearbox heeft eerder namelijk al een lopende rechtszaak tegen Callender aangespannen omdat hij geld zou hebben gestolen van zijn voormalige bedrijf. Gearbox beschuldigt hem van fraude en het misbruiken van een creditcard die bedoelt is voor bedrijfskosten.

Borderlands maker en aanklager waren bevriend

Wat de aanklachten over en weer een akelige situatie maakt is dat de voormalige advocaat van Gearbox en Borderlands maker Randy Pitchford goed bevriend waren. Hier was Pitchford erg open over. Zo plaatste hij op Twitter geregeld over hoe ze met elkaar bevriend zijn.

De meest recente game van Gearbox was Borderlands 2 VR. Dit is een VR-versie van Borderlands 2, een game die inmiddels alweer zeven jaar oud is. De originele versie kwam uit op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.