Foto: Mojang/Microsoft

Peter Sollett wordt naast regisseur ook scriptschrijver voor de animatiefilm. Hij vervangt Rob McElhenny, hij verliet het project vorig jaar vanwege een meningsverschil. Warner Bros. kocht in 2014 al de rechten van Mojang over van de gaming franchise en begon al gelijk aan de productie van een gerelateerde film.

Waar gaat die Minecraft film nou over? Het verhaal gaat over een vrouwelijke tiener en haar onwaarschijnlijke groep avonturiers die hun blokkenwereld moeten redden van de gevaarlijke Ender Dragon. De draak is al bekend uit de Minecraft games en komt dus in de films terug als slechterik. Het is aan Steve en Alex, bekende Minecraft personages, de opdracht de draak te verslaan. Hoe ze de draak gaan overmeesteren is natuurlijk nog niet bekend en wordt pas in de film zelf duidelijk.

Minecraft film is een project van vallen en opstaan

Het maken van de Minecraft film verloopt niet al te soepel. Zoals al eerder gezegd verliet de voormalige regisseur, Rob McElhenny, het project vanwege een meningsverschil. McElhenny is vooral bekend door zijn werk aan Wonder Woman en Ice Age: Continental Drift samen met schrijver Jason Fuchs.

In 2014 begon het project met het aannemen van regisseur Shawn Levy, bekend van Stranger Things en Night at the Museum, maar dat project ging al snel in mist op. Daarna kwam McElhenny, waarna later dus Peter Sollett. Of deze poging wel gaat slagen is nog maar de vraag. De film werd verwacht om uit te komen op 22 mei 2019, maar met het aannemen van een nieuwe regisseur kan de release datum nog verlengd worden.

Houd je van Minecraft? Dan weet je dat Minecraft ook een eigen serie op Netflix heeft staan waarbij je zelf bepaalt hoe het verhaal eindigt, net als bij Black Mirror: Bandersnatch. Verder heeft Minecraft een tijd terug een Minecraft Story Mode uitgebracht. Lees daarover meer in onze Minecraft Story Mode review!