Foto: Netflix

De streamingservice heet Freedive en is op initiatief van online webshop Amazon samen met IMDB in de startblokken gezet. Amazon heeft naast Freedive al een eigen streamingservice, namelijk Amazon Prime Video. Wat gaan we allemaal zien op Freedive? Nog niet zo heel veel, er zullen een paar films en series op komen te staan die niet al te nieuw zijn. Kijk bijvoorbeeld naar oude series als Fringe en Heroes. Kijk daarbij ook naar oudere films als Drive en The Last Samurai (zie de trailer daarvan hierboven).

IMDB, de site waar je normaal gesproken heen zo gaan om meer te weten te komen over acteurs/actrices en films, wil niet achterblijven op de streamingmarkt. Het aanbod aan te streamen films op de database site wordt daarom gratis voor elke gebruiker, net als dat geldt voor sommige YouTube-series. Daarentegen krijg je wel soms advertenties te zien terwijl je een film of serie kijkt.

IMDB streaming een kleine speler op de markt

Het streamen van series en films wordt steeds populairder, kijk bijvoorbeeld naar de hype rondom de film Bird Box op Netflix. Freedive wil dus gaan concurreren met betaalde streamingservices als Netflix, HBO, Hulu en Amazon Prime Video. Daarnaast komt Disney ook nog met haar eigen platform, Disney+, waarop bijvoorbeeld films en series over Star Wars op komen te staan.

Als je kijkt naar het enorme aanbod van Netflix is Freedive daar natuurlijk niet mee te vergelijken en maar een kleine aanbieder op de markt. Waar Freedive in kan uitblinken is de hoeveelheid aan informatie die het kan geven over een serie of film. Of Freedive een succes gaat worden is nog maar de vraag. De service is te bereiken via de officiële website van IMDB, maar nu nog niet beschikbaar in Europa. Alleen de Verenigde Staten kan al gebruik maken van Freedive. Wanneer de service ook beschikbaar wordt in Nederland is nog niet bekend.

Houd je van films en series? Bekijk dan zeker eens onze special over de 10 beste films op Netflix van dit moment.