Foto: Netflix

Kingdom wordt geregisseerd door Kim Seong-Hun, Koreaanse Grand Bell Award winnaar, en speelt zich in Korea af tijdens de Joseon periode. Als de koning in die tijd doodgaat, verspreidt een virus zich over het hele land. Mensen getroffen door het virus transformeren naar bloeddorstige monsters. Misschien een beetje cliché, maar dat mag de pret niet drukken.

De eerste trailer van Kingdom focuste zich vooral op de hoofdpersoon van het verhaal, een jonge kroonprins, en zat vol met actie. De tweede trailer neemt de kijker mee naar de wat landelijkere gebieden. Je ziet welke impact het virus heeft op die gebieden, de trailer belicht meer de duistere, horrorkant van het verhaal in plaats van de rauwe actie. De eerste aflevering van Kingdom staat vanaf 25 januari op Netflix.

Netflix Kingdom maakt deel uit van plan

De reden dat Kingdom op Netflix komt te staan is vanwege de samenwerking tussen de streamingservice en Aziatische productiebedrijven die van start ging in 2017. Netflix heeft de serie verlengd met een tweede seizoen, al voordat het eerste seizoen uitkomt. Kindom is alleen niet je standaard zombieserie of zombiefilm. Het is een mix tussen horror en drama, een serie om naar uit te kijken. Al helemaal als je kijkt naar voorgaande Koreaanse films I Saw The Devil en Chaser.

Dat is nog niet alles, want Netflix is ook druk bezig met het regelen van animeseries. Zo kocht het bedrijf de animeseries Ghost in the Shell, Castlevania, Devilman Crybaby, Lost Song, Cowboy Bepop en Neon Genesis Evangelion om een breder publiek te bereiken. Er zullen in de toekomst nog wel meer populaire animeseries naar de streamingservice komen. Lees meer over Ghost in the Shell en Neon Genesis Evangelion in onze artikelen!

Netflix-liefhebber? Lees dan vooral onze special over de beste films op Netflix en verveel je niet deze winter.