In 2009 kwam de game Minecraft uit. 4J Studios bracht de game uit voor consoles. Updaten is na de volgende patch 1.83 niet meer mogelijk voor de oudere consoles. De PlayStation 3, de PlayStation Vita, Xbox 360 en de Wii U vallen onder de consoles die voor het laatst een Minecraft update zullen ontvangen. Nieuwere consoles als de PS4 en de Xbox One zullen wel gewoon updates blijven ontvangen.

Wat bevat deze Minecraft update

In deze laatste update van de game zit een Nightmare Before Christmas mash-up pack zitten verschillende aanwinsten voor in de game. Er zitten veertig skins in dit pack gebaseerd op de karakters uit de film. Naast deze skins zitten er ook een aantal nieuwe soort blokken in waarmee je liften kunt bouwen en er komt een wereld vol met puzzels in de game.

Dit is niet de eerste keer dat Minecraft een pack toevoegt met iets als skins. In oktober 2017 was er een Minecraft Stranger Things skin pack beschikbaar geworden. In deze nieuwe update zitten niet alleen skins, maar ook een aantal toevoegingen voor tijdens het bouwen in game.

Toen in 2009 Minecraft uitkwam was het nog een Cave Game. In 2011 kwam er een grote update uit van de game met veel nieuwe voorwerpen en mogelijkheden. Dit was waar Minecraft geboren werd. Het begon als een kleine game, maar groeide uit tot een razend populaire game. De ontwikkeling van Minecraft is gigantisch.