In de laatste maand van 2018 vliegen de overzichten van verschillende social media en andere apps je om de oren. Met de Xbox Year in Review feature kom je erachter wat jouw vijf meest gespeelde games zijn. Dit kun je vervolgens vergelijken met de favoriete games van de community. Dat doe je door in te loggen op de website van Xbox Year in Review. De rest spreekt eigenlijk voor zich.

Xbox Year in Review geeft je alle statistieken

Naast jouw persoonlijke statistieken kun je ook enkele statistieken van de gehele Xbox community zien. Zo werd het action adventure genre het meeste gespeeld, want er kwamen games als Red Dead Redemption 2 en Shadow of the Tomb Raider uit. Toch was dit niet het favoriete spel van de community, want dit was in 2018 Fortnite. De Fortnite Battle Royale spin-off is gratis te spelen en het was - en is nog steeds - een enorme hype in 2018.

Ook is het gemiddelde aantal uur dat de Xbox gamer dit jaar achter zijn console heeft besteed bekendgemaakt. Gemiddeld speelde iedere speler maar liefst 234 uur. Wanneer je dan kijkt naar het totale aantal uur dat de volledige community heeft gespeeld, valt je mond open van verbazing. Er werd namelijk 18.191.417.463 uur gespeeld. Dat komt neer op ruim twee miljoen jaar!

Ook Spotify Wrapped geeft een overzicht

Niet alleen Xbox is met dit toffe initiatief bezig. Via de website van Spotify Wrapped 2018 kun je erachter komen hoeveel muziek je het afgelopen jaar hebt geluisterd. Daarnaast kun je zien wie jouw favoriete artiest was, welk genre je het meest hebt geluisterd en krijg je een afspeellijst met de honderd nummers die jij het meeste hebt geluisterd.

Heb jij jouw Xbox statistieken al opgezocht? Laat ons hieronder in de comments weten wat jouw meest gespeelde games was en hoe lang je deze game hebt gespeeld.