The Letter for the King cast onthuld door Netflix

The Letter for the King heeft een cast vol met verschillende personages. De serie volgt hoofdpersonage Tiuri, die het liefst een ridder wil zijn en de opdracht heeft gekregen om een brief moet bezorgen. En dat is niet zomaar een brief, het is namelijk een geheime brief waar het lot van het hele koninkrijk van af hangt. Tîjdens zijn reis ontdekken hij en zijn vrienden hoe het is om een echte ridder te zijn. Het originele boek won de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek ooit.

  • Tiuri is een 15-jarige schildknaap die een gevaarlijke missie moet voltooien. De jongen wordt gespeeld door Amir Wilson, die ook in The Secret Garden heeft gespeeld als Dickon.
  • Lavinia is een vastberaden en avontuurlijk meisje die zich aansluit bij Tiuri om de brief te bezorgen. Ze wordt gespeeld door Ruby Serkis.
  • Piak is een dappere enthousiaste jongen en wilde zijn oudere broer helpen de brief af te leveren. Hij wordt gespeeld door Nathanael Saleh, die ook al te zien was als John Banks in Mary Poppins Returns.

The Letter for the King cast bekend gemaakt

Tijdens hun reis zullen andere nieuwkomers hen vergezellen, namelijk Iona die gespeeld wordt door Thaddea Graham, Arman die gespeeld wordt door Islam Boukkhaz, Foldo die gespeeld wordt door Jack Barton en Jussipo die gespeeld wordt door Jonah Lees.

King Favian is een bejaarde koning die weet hoe het spel gespeeld wordt, maar de laatste is die ziet wat er komen gaat. Hij wordt gespeeld door Yorick van Wageningen, die ook in The Girl with the Dragon Tattoo speelde. Prince Viridian wordt gespeeld door Gijs Blom en Crown Prince Iridian wordt gespeeld door Jakob Oftebro.

Andere acteurs die in de Netflix Original serie voorkomen zijn Queen Alianor, gespeeld door Emilie Cocquerel, Ristridin gespeeld door Ken Nwosu, Jaro wordt gespeeld door Peter Ferdinando, Tiuri’s moeder Darya wordt gespeeld door Kemi-Bo Jacobs. Verder wordt Slupor gespeeld door David Wilmot en Jabroot gespeeld door Tawfeek Barhom. Er zijn genoeg toffe personages uit Netflix series, maar welke zijn nou de beste? In ons artikel lees je meer over de beste Netflix serie karakters.

The Letter for the King wordt gemaakt door producent Paul Trijbits, uitvoerend producent en showrunner Will Davies en regisseurs Alex Holmes en Felix Thompson. Hou je van Netflix series maar weet je niet wat je moet kijken? Wij hebben de top 10 beste Netflix series van 2018 voor je op een rij gezet.