In een interview met The Hollywood Reporter gaf Reggie Fils-Aime, bestuursvoorzitter van Nintendo of America, toe dat hij graag een versie van Red Dead Redemption 2 voor de Switch had willen zien. De reden waarom dit niet doorging had te maken met het feit dat de ontwikkeling van de game al begon voordat er werd gesproken over een Switch.

De game moet eerst volledig worden afgemaakt voordat Rockstar de tijd heeft om te kijken naar andere opties, zoals een versie voor de Switch. Ondanks dat Nintendo een versie voor de Switch graag ziet gebeuren, is het mogelijk niet haalbaar.

Red Dead Redemption 2 voor de Switch

Rockstar is momenteel nog bezig met Red Dead Online. Enkele dagen geleden kwam het goede nieuws naar buiten dat de voortgangen en statistieken van Red Dead Online niet worden gereset na de beta. Rockstar is dus eerst druk bezig met Red Dead Online, voordat er wordt gekeken naar andere projecten rondom de game.

Er is dus een mogelijkheid dat Red Dead Redemption 2 nog andere versies krijgt. Het is dus niet duidelijk wanneer dit is. Misschien zal het te lang duren om de game voor de Switch te maken, dat de ontwikkelaars er niet aan beginnen.

De game is dus voorlopig niet beschikbaar voor Switch. Wil je de game toch graag spelen? Red Dead Redemption 2 is wel beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.