Instagram update brengt spraakberichten naar Direct Messages

Gebruikers van Instagram kunnen vanaf vandaag spraakberichten sturen door middel van het nieuwe microfoon-knopje. Het spraakbericht wordt automatisch verstuurd wanneer je de knop loslaat en wanneer je het bericht toch niet meer wil versturen kun je het verwijderen door je vinger naar het prullenbakje te slepen. In principe een werking die vergelijkbaar is met de spraakberichten van Whatsapp.

Instagram laat met de toevoeging van spraakberichten aan de populaire app. Apps zoals Facebook en Whatsapp hebben deze update al jaren geleden toegevoegd, welke een vergelijkbare werking hebben. Veel mensen maken op deze apps gebruik van deze feature, omdat het een simpele manier van communicatie is.

Instagram update met spraakberichten

Instagram update een succes?

Of deze update zo’n groot succes wordt op Instagram is vrij onzeker. Aan de ene kant kan hij vrij welkom zijn, omdat er op de andere apps veel gebruik van wordt gemaakt en het een handige toevoeging kan zijn. Aan de andere kant zijn er ook mensen die denken dat Instagram verdoemd wordt met features die de app te veel op Facebook laten lijken.

Op Twitter werd een bericht geplaatst door Instagram waarin ze lieten weten dat de spraakberichten vanaf vandaag kunnen worden verstuurd. Hierbij vertellen ze dat je kunt praten zoals jij gehoord wil worden, of je nu wil fluisteren of een compliment wil schreeuwen. De reacties op Twitter variëren, maar veel gebruikers vinden het een onnodige update.

Eerdere updates

Eind november bracht Instagram een heel ander soort update uit. Dit was namelijk een update speciaal voor blinde en slechtziende mensen. Wellicht kan deze nieuwe update daar een aansluiting op zijn, aangezien het voor deze mensen makkelijker zou kunnen zijn om een spraakbericht te sturen in plaats van te typen.

Benieuwd naar de beste manier om je gloednieuwe spraakberichten te beschermen? Wij hebben een artikel geschreven met de beste Instagram tips om je account te beveiligen.