Middels een trailer werd het nieuwe personage onthuld. Eerst leek het even om een aankondiging van een nieuwe Persona game te gaan, maar toen eenmaal de envelop in beeld kwam met het smash logo, wist de zaal van wanten: Joker is de eerste DLC vechter voor de Super Smash Bros. Ultimate.

Joker is de protagonist van Persona 5. Hij is een transfer student vanuit de Shujin Academy en hij draagt een geheim met zich mee. Hoewel hij stil is, is hij namelijk wel een echte schurk genaamd The Phantom. Een andere schuilnaam die hij heeft is The Trickster. Joker leidt een rebellengroep genaamd The Phantom Thieves en hij is van plan in Smash Bros. ook het een en ander te stelen.

Super Smash Bros. Ultimate DLC vechter zet de teller van karakters op 78

De cast van Super Smash Bros. Ultimate telde al 77 karakters (inclusief Piranha Plant en de zeven echo fighters) van verschillende games en is daarmee de grootste crossover vechtgame ooit. Met Joker erbij als eerste DLC is het raster met vechters alleen nog maar groter geworden en dit is slechts de eerst van vele vechters die naar de game zullen komen.

In onze Super Smash Bros. Ultimate review beoordeelden wij de game met een 9.7.