Maar niet alleen de nummers die je hebt geluisterd kunnen op deze manier worden teruggevonden. Ook het aantal minuten dat jij in de Spotify app naar muziek hebt geluisterd is bekend. Daarnaast kun je nog zien welke genres, welke artiesten en welk subgenre jij het meeste hebt beluisterd. Het zijn leuke statistieken om samen met je vrienden te vergelijken.

Spotify Wrapped 2018 brengt je leuke statistieken

Ook kun je zien met welk nummer jij 2018 hebt ingeluid, wat het sterrenbeeld is van je meest beluisterde artiesten en krijg je een lijst met voor jouw aanbevolen nummers. Deze lijst heet ‘Tastebreakers’. Deze lijst is gebaseerd op de nummers, artiesten en genres die jij hebt beluisterd, maar bevat geen nummers van artiesten die je al kent. Dat is een leuke manier om kennis te maken met nieuwe muziek.

Naast het ontdekken van nieuwe muziek kun je ook je favoriete nummers van het afgelopen jaar terugluisteren. Spotify Wrapped 2018 stelt namelijk automatisch een afspeellijst samen met de honderd nummers die door jou het meest zijn geluisterd. Wanneer je dit allemaal zelf zou moeten doen zou je aardig wat tijd kwijt zijn, dus het is handig dat je deze afspeellijst meteen kunt beluisteren.

Nieuwe Spotify features

Eerder deze week werd bekend dat er een aantal nieuwe Spotify features worden getest. Android-onderzoekster Jane Manchun Wong geeft op Twitter aan dat Spotify werkt aan een muziek import feature, een vernieuwde versie van de Spotify Bibliotheek en het later terugluisteren van podcasts. Deze features zijn nog niet officieel bevestigd door Spotify en het is daarom ook niet zeker dat we deze features terug zullen zien in de app.

Spotify is de meest gebruikte muziek streamingdienst ter wereld. Er zijn ruim 83 miljoen betalende gebruikers in 2018. Laat ons hieronder in de comments weten hoeveel minuten jij dit jaar naar muziek hebt geluisterd! Dit kun je terugvinden op de website van Spotify Wrapped!