Het is vijf jaar geleden sinds gamers voor het eerst een blik konden werpen op de game. De releasedatum werd vandaag vrijgegeven met een korte trailer die veel enthousiasme opwekt voor de release van de game. Nathan Vella, de baas van Capybara Games, heeft verteld dat hij blij is dat mensen na zoveel jaar nog steeds enthousiast zijn voor Below.

In Below onderzoek je een eiland van een top down perspectief. Het eiland is veranderlijk door middel van randomly generated content waardoor je steeds nieuwe stukken van het eiland kunt verkennen. Het doel van de actie-avonturengame is om het personage zo lang mogelijk te laten overleven en om de mysterieuze plekken van het eiland te onderzoeken. Het is de bedoeling dat het spel moeilijk is, met bruut maar eerlijk geweld.

Releasedatum van Below

Below is vanaf 14 december te spelen op Xbox One en PC. Voor de PC is de game verkrijgbaar via Steam. De game wordt gecreëerd door Capybara Games, een onafhankelijk, Canadees gamebedrijf in Toronto. Capybara Games heeft eerder meegewerkt aan een game van Ubisoft, namelijk Might & Magic: Clash of Heroes. Momenteel is het bedrijf bezig met een project van Activision, Wubbzy and the Storybots. Hiervan is, in tegenstelling tot Below, de releasedatum nog onbekend.

Eerder zijn wij aanwezig geweest bij een preview van Below in 2014. Een belangrijk detail van de game is dat doodgaan ook echt doodgaan betekent. Elke keer spoel je opnieuw aan op het strand om weer opnieuw aan een veranderd avontuur te beginnen. Meer weten over wat er ongeveer te verwachten valt over Below? Lees dan onze Below preview.