Google app Allo gaat binnenkort stoppen

Een exacte datum is niet bekend, maar het is wel bekend dat de Google app binnenkort gesloten wordt. Google wilde graag van begin af aan een chatapp bouwen die gebruikers zonder problemen konden gebruiken. Helaas wordt de app niet ontvangen zoals verwacht. De wensen van de gebruikers worden niet waargemaakt met de Allo app.

Veel gebruikers van de Google Allo app ervaren problemen tijdens het gebruik. Berichten worden bijvoorbeeld niet afgeleverd bij de ontvangers, maar waren op de telefoon van de zender wel verstuurd. Verder hebben ook veel gebruikers last van berichten die zomaar leuk worden gevonden, terwijl ze het bericht niet een hartje hebben gegeven. Waar de gebruikers het meeste last van hebben is dat de berichten niet worden opgeslagen en opeens verdwijnen.

Google app Allo niet de enige die stopt

De Google app is niet de enige die ermee ophoudt. De volgende Google app stopt daarentegen niet vanwege het aantal wensen dat niet waar kan worden gemaakt. Google maakte in oktober bekend dat ook Google+ ermee op zou gaan houden. Dit was na aanleiding van de datalek van Google die plaatsvond in 2018.

Veel gebruikers schrokken bij de datalek die in maart 2018 plaatsvond. Google moest hierdoor een groot deel van de gegevens wissen en de privacy overduidelijk verbeteren. Google wilde graag voorkomen dat er nog een Google+ drama plaats zou gaan vinden. Allo stopte daarentegen niet vanwege een grote datalek, maar wel vanwege het aantal ontevreden gebruikers.

Ben jij ontevreden over een Google service, of juist heel tevreden? Laat het ons weten. Wat misschien ook de moeite waard is, is om onze special over de beste Google Maps features lezen, waarmee je meer uit de app kunt halen!