In 2019 gaat Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, een store openen voor games. Niet alleen games van Epic Games zelf worden dan in deze webwinkel verkocht, maar ook van andere ontwikkelaars worden games verkocht in de winkel. Alle ontwikkelaars krijgen volgens Epic Games 88% van de opbrengst, terwijl Steam 70% van de opbrengst aan de ontwikkelaars geeft. Kortom Epic Games gaat de directe concurrentie met Steam aan.

Welke platformen krijgen de Epic Games Store van Fortnite?

De games die Fortnite ontwikkelaar Epic Games wilt verkopen in hun store is voor de PC en Mac. Toch wil de ontwikkelaar ook meer games voor andere platformen gaan toevoegen door 2019 heen. Epic Games wil bijvoorbeeld ook games toe gaan voegen voor Android. Met de 12% opbrengst die ze krijgen van de games die ze gaan verkopen wil het bedrijf de webwinkel verder ontwikkelen door de jaren heen.

Ontwikkelaar Epic Games is onder andere bekend van de game Fortnite die in 2017 uitkwam. Deze game werd al gauw een grote hit en is op dit moment nog steeds een van de meest gespeelde games. In een eerder artikel in november over Fortnite schreven we dat Epic Games zelfs 200 miljoen spelers heeft weten te bereiken met de game.

In Fortnite is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk iedereen afmaakt. Jij en 99 anderen springen uit een vliegtuig om vervolgens op een eiland terecht te komen. Hier ontstaat meteen een groot gevecht waarbij je niet alleen jezelf moet verdedigen, maar ook je wapens en beschermen moet vinden. Snap je nog niet heel veel van Fortnite? Dan kun je ook ons artikel met de geschiedenis van Fortnite nog even bekijken en misschien snap je er dan wat meer van.