De koude wintermaanden zijn aangebroken en het lijkt erop dat ook de makers van Fortnite Battle Royale dit gaan gebruiken in het nieuwe seizoen. De eerste Fortnite season 7 teaser laat namelijk een soort winterkoning zien. De teaser toont een duister personage met lichtgevende ogen. Het karakter heeft wat weg van het fantasiefiguur Lich, een magisch ondood wezen. Of dit daadwerkelijk het geval is, moet de komende dagen blijken.

Fortnite season 7 teaser laat winters thema zien

Het zevende seizoen in Fortnite Battle Royale staat gegarandeerd voor nieuwe items, wapens en cosmetics. De meeste van deze nieuwe cosmetica kunnen worden verkregen in de Battle Pass. Dit is een feature die in Fortnite Battle Royale voor 950 V-Bucks (ongeveer 10 euro) kan worden aangeschaft. In de Battle Pass van Fortnite season 6 kregen we voor het eerst te maken met pets. Er zullen ongetwijfeld weer nieuwe toffe features aankomen in het nieuwe seizoen.

Het winterse thema dat we waarschijnlijk in Fortnite season 7 gaan zien is het de eerste keer dat de winter terugkeert naar Fortnite Battle Royale. Afgelopen weekend werden namelijk de Europese finales van het Winter Royale Tournament gespeeld. Voor dit toernooi kon iedereen zich kwalificeren en er was een prijzenpot van een miljoen dollar.

75.000 dollar voor negentienjarige Fransman

De hoofdprijs van 75.000 dollar, ging naar de negentienjarige Clement ‘Skite’ Danglot. De Fransman kwalificeerde zich met meer punten dan bekende Fortnite streamers als Ninja, SypherPK en Tfue. Ninja en Tfue zijn twee van de tien grootste streamers op Twitch. De Amerikaanse finales waar de drie eerdergenoemde spelers aan deelnemen, worden aankomend weekend gehouden.

Fortnite Battle Royale is een gratis third-person shooter die te spelen is op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobiele apparaten.