De Assassin’s Creed Compilation kan (nog) niet gevonden worden op de Nederlandse website van MediaMarkt. Op de Duitse website kunnen we zien dat er drie versies van de compilatie beschikbaar zijn; voor Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Voor de Nintendo Switch is de releasedatum volgens de website 29 maart 2019. Voor de PlayStation 4 en Xbox One versies is er geen releasedatum bekend, maar er staat dat het product binnen drie of vier werkdagen wordt geleverd.

Assassin's Creed Compilation

Assassin's Creed Compilation komt naar Switch

Het is niet bekend wat de Assassin’s Creed Compilation precies zal inhouden. Er zijn al eerder collecties met meerdere games uit deze franchise uitgebracht en het lijkt er op dat dit de volgende is. Wanneer de collectie ook voor de Nintendo Switch beschikbaar wordt, zal dit de eerste keer zijn dat er een game uit de Assassin’s Creed serie direct kan worden gespeeld op de console van Nintendo in Europa. Op dit moment kan Assassin’s Creed Odyssey in Japan via streaming worden gespeeld op de Nintendo Switch. Dit was eerder ook mogelijk met Resident Evil VII: Biohazard.

Er zijn al eerder Assassin’s Creed collecties uitgebracht door Ubisoft. Deze collectie kwam in november 2016 uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Deze collectie bevat geüpgradede versies van Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood en Assassin’s Creed: Revelations. De originele games kwamen uit in 2009, 2010 en 2011. Het is onwaarschijnlijk dat een van deze games terug zal keren in de Assassin’s Creed Compilation, maar welke games dit dan wel zullen zijn, moet nog bekend worden.

De nieuwste Assassin's Creed game

De nieuwste game uit de franchise is Assassin’s Creed Odyssey. Deze game kwam op 5 oktober 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In onze Assassin’s Creed Odyssey review omschreven wij de game als goddelijk. Waarom wij dat vinden kun je teruglezen in onze review.