Tegenwoordig komen er veel populaire games uit voor de Nintendo Switch. Vanaf 17 december kunnen Switch-gamers ook genieten van de wildernis in Wyoming waarin Firewatch zich afspeelt. Deze avontuurlijke game kwam voor het eerst uit in 2016 voor de PlayStation 4, de Xbox One en voor de pc.

In het verhaal volgen we Henry, die een baan aanneemt als brandwacht in het Shoshone National Forest. In de game verken je het gebied als Henry, nadat hij na vreemde gebeurtenissen de omgeving moet verkennen. Hierbij is de enige vorm van communicatie met je leidinggevende Delilah via een walkie-talkie. Aan de hand van je keuzes kan je relatie met je leidinggevende veranderen.

Firewatch ontving na de release in 2016 veel positiviteit vanwege het verhaal, de personages, de dialogen en de grafische stijl. De game heeft daarbij een aantal prijzen gewonnen, zoals bijvoorbeeld de Best 3D Visual Experience bij de Unity Awards 2016, Best Indie Game bij de 2016 Golden Joystick Awards, Best Narrative bij de 2017 Game Developers Choice Awards en de Debut Game bij de 2017 British Academy Games Awards. Tegen het einde van 2016 was Firewatch meer dan een miljoen keer verkocht.

Releasedatum voor Firewatch op de Nintendo Switch

De game werd ontwikkeld door Campo Santo. Dit kleine bedrijf is in april opgekocht door Valve, waarbij alle twaalf de medewerkers van Campo Santo bij het bedrijf bleven. Het team van Campo Santo nog druk aan het werk met een nieuwe game genaamd The Valley Of The Gods, die in 2019 in ieder geval voor de pc uit moet komen. Daarbij worden andere consoles niet uitgesloten door de ontwikkelaars, dus wellicht zal deze game net als Firewatch ook voor de Nintendo Switch uitkomen.

Gamers die fan zijn van indiegames zullen hoogstwaarschijnlijk blij zijn met de releasedatum van Firewatch voor de Nintendo Switch. De game werd ten tijde van de release goed ontvangen. Benieuwd of dit avontuur iets is wat jij op jouw Nintendo Switch moet beleven? Wij hebben een Firewatch review geschreven.