Het evenement vond afgelopen weekend plaats in het Theater Amsterdam. De Tekken World Tour is een internationaal toernooi waarbij de 20 beste Tekken 7 spelers het tegen elkaar opnemen. Tekken is een bekende franchise die over de jaren heen een grote fanbase heeft verzameld. Bandai Namco Entertainment werkt samen met Twitch om concurrenten van over de hele wereld samen te brengen voor een Tekken toernooi.

Tijdens de Tekken World Tour worden er wereldwijd 40 toernooien gehouden, over een periode van acht maanden. Hier kunnen spelers zich kwalificeren voor de Tekken World Tour Finals. Uiteindelijk worden er 20 top spelers uitgenodigd bij de Finals, om te strijden voor de wereldkampioenschapstitel! Hieronder zijn de zeven beste spelers van dit toernooit te zien:

Rangchu als winnaar aangekondigd van de Tekken World Tour Finals

Spelers konden zich kwalificeren door in de top 19 beste spelers terecht te komen op het Global Ranking Leaderboard. Als zij het Qualifier-toernooi zouden winnen, kregen zij een laatste kans in de finale. Spelers die geplaatst worden bij de Tekken World Tours krijgen Ranking Points op basis van hun resultaten.

Rangchu (echte naam Jeong Rangchu Hyeon-ho) versloeg de beste spelers van de wereld met het personage Panda en dat bleek ook wel tijdens de Tekken World Tour Finals. Een intensieve battle met topspeler Qudans liet uiteindelijk de ware krachten van Rangchu zien. Ondanks Panda een moeilijk personage schijnt te zijn om mee te spelen, lukte het hem om de wereldtitel te pakken.

Panda wordt gezien als een mid-level personage, waarbij veel spelers het schattige dier zelfs onderaan hun lijst met vechters zetten. Fans waren dan ook zeer verbaasd om dit personage in de finale terug te zien. De prijzenpot van 25 duizend dollar zal worden verdeeld onder meerdere spelers. Rangchu zal naar huis gaan met 7.500 duizend dollar, terwijl Qudans met de tweede plaatst 4.500 duizend dollar eindigt.

Benieuwd naar hoe het weekend is gegaan? Je leest hier meer over de eerste dag en de tweede dag van de Tekken World Tour Finals!