Foto: MercurySteam

Joosten is erg tevreden over de samenwerking. Stefanie Joosten had het volgende te zeggen over haar rol in Spacelords: "Sööma is een interessant, complex personage om te spelen", vertelt de actrice. "Ze beschikt over sterke mentale kracht, maar conflicteert met zichzelf als het gaat over goedgelovigheid. "

In de shooter, die eerder bekend stond als Raiders of the Broken Planet, maakt Sööma deel uit van de Umbra Wardogs Faction, een cult die zich op Mars bezighoudt met het helpen van zij die pijn lijden of onder onderdrukking leven. Het vrouwelijke Spacelords personage doet mee aan een expeditie naar de 'Broken Planet' waar de oorlog haar geloof en goedaardigheid zal testen

Stefanie Joosten kreeg rol Spacelords door conventie

De Roermondse kwam in aanraking met MercurySteam op een conventie waar zij aanwezig was. "We waren het er over eens dat het cool zou zijn om in de toekomst de samenwerking aan te gaan. Ik ben dan ook heel blij dat het eindelijk zover is."

Volgens Studio Director Enric Álvarez is Joosten perfect voor het personage. "Het casten van Joosten zal Sööma veel meer charisma en diepte geven. Het personage zal zeker een favoriet worden voor al onze spelers." Sööma is gratis te bespelen en versterkt het al bestaande rooster van zeventien raiders.

Stefanie Joosten groeide op in Roermond en verhuisde in 2011 naar Japan. Haar carrière kreeg past echt een boost nadat ze de Japanse Hideo Kojima ontmoette. Hij zorgde ervoor dat Joosten de rol van 'Quiet' kreeg in het spel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Die rol leverde de actrice twee nominaties op voor beste voice-actor.

Er wordt gespeculeerd dat Stefanie Joosten een rol heeft in de nieuwe Death Stranding, maar dat is nog niet officieel bevestigd door Kojima Productions. Joosten is daarnaast te zien in een aantal speelfilms als Hostage X en Transit17. Het casten van het Nederlandse talent zal dus niet slecht uitpakken voor Spacelords.

Lees ons volledig interview met Stefani Joosten. In het interiew vertelt ze uitgebreid over haar carrière als actrice. Spacelords is sinds september vorig jaar beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.