Google Play app downloaden tegen telefoonverslaving

Met de Digitaal Welzijn app kunnen gebruikers kijken hoeveel tijd ze spenderen op hun telefoon. Na het downloaden van de Google Play app houdt hij bij hoe vaak de gebruiker kijkt op zijn of haar telefoon en welke apps het meeste worden gebruikt. Naast deze functies zal Digitaal Welzijn ook bijhouden hoeveel meldingen de telefoon eigenaar per dag krijgt.

Naast de standaard gegevens die worden geregistreerd op je telefoon kan je zelf ook een aantal dingen aanzetten. Je kunt bijvoorbeeld ook een dagelijkse tijdlimiet instellen voor het gebruik van je telefoon. Als je deze tijd dan hebt overschreden zal je een melding krijgen op je telefoon waardoor je weet dat je deze limiet hebt bereikt.

Verder is het mogelijk om een ‘bijna bedtijd’ functie in te stellen die je hebt herinneren dat je je telefoon uit moet zetten voor je gaat slapen. Verder zal je scherm vervagen naar grijstinten en zullen je meldingen gedempt worden.

Google Play app downloaden tegen verslaving

Niet alleen Digitaal Welzijn helpt tegen telefoonverslavingen. Ook andere apps en sociale media kanalen zijn bezig met het tegengaan van telefoonverslavingen. Ook Instagram heeft een tijdslimiet in de app toegevoegd, waarmee je kunt bijhouden hoeveel tijd je in de app spendeert. In deze app krijg je dan ook een melding als je de tijdslimiet hebt overschreden.

Facebook heeft deze tijdslimiet ook ingesteld in de app. Allebei de sociale media kanalen hebben een knop met ‘jouw activiteit’ waarin je kunt zien hoeveel tijd je spendeert in de app. Na het downloaden van de Google Play app Digitaal Welzijn wordt alleen wel al je activiteit bijgehouden, niet die van een app.

Vind je het tof om een beetje rond te neuzen in apps? Hou je ook van het bewerken van foto's? Dan kun je ook onze special over de beste fotobewerkings apps lezen.