Facebook en Instagram storing gaande wereldwijd

Door de storing zijn de diensten beperkt bereikbaar voor gebruikers. Rond 14:00 stroomde allestoringen.nl vol met meldingen over de diensten. De website had op dat moment 579 meldingen. Tot grote ergernis van de gebruikers kunnen vele hun newsfeed niet meer verversen. Ook met het inloggen zijn problemen. Zo schrijft gebruiker Damineter het volgende:

“Instagram laad geen nieuwe berichten en ook mijn account niet. Ik heb uitgelogd en nu kan ik niet meer inloggen vanwege een ‘onbekende netwerkfout’.”

Instagram al eerder getroffen door storing

Per gebruiker verschillen de klachten. Sommige hebben last van langere laadtijden, maar anderen kunnen de diensten helemaal niet gebruiken. Wanneer de problemen precies opgelost zullen zijn is nog niet bekend. Ook de oorzaak van de problemen zijn niet bekend.

Een soortgelijke storing van Instagram was er vorige maand gaande. Hierbij kregen gebruikers zodra zij de app openden geen tijdlijn met foto’s en video’s te zien. Zowel de app als de website was offline. Wij hebben de 5 grootste ergernissen bij Instagram functies op een rij gezet.

Ook Facebook heeft al eerder dit soort storingen gehad. In februari was er een grootschalige Facebook storing waarbij gebruikers van de app geen berichten konden plaatsen en soms ook niet delen. Het probleem met het plaatsen van berichten kwam toen vooral voor bij gebruikers die de dienst via de website gebruikten, maar ook bij de app kwam het voor.