Het is sinds augustus al bekend dat Instagram deze functie zou gaan krijgen en nu is de functie te gebruiken. Als je in de Instagram app naar de instelling pagina gaat kan je daar op de gloednieuwe knop ‘jouw activiteit’ en daar kun je zien hoeveel je gemiddeld per dag op Instagram zit. Naast bekijken hoeveel tijd je spendeert op Instagram, kan je ook alarm instellen voor een bepaalde tijd.

Stel je voor dat je bijvoorbeeld per dag maar een half uurtje van jezelf op Instagram mag. Dan kun je dat nu met de nieuwe functie instellen en dan zal je een notificatie krijgen zodra je die tijd hebt bereikt op Instagram. Je kunt zelf instellen hoe lang je op Instagram mag zitten van jezelf en hoe vaak je een notificatie wilt.

Waarom Instagram tijdslimiet?

Facebook wil dat gebruikers zich bewust zijn van hoeveel tijd ze spenderen op socialemedia-applicaties als Facebook en Instagram. Door een tijdslimiet in te kunnen stellen op zowel Facebook als Instagram, hopen de sociale media apps dat gebruikers beter oppassen met hun dagelijks internetgebruik. Al stellen de gebruikers van de apps geen tijdslimiet in, dan hopen Instagram en Facebook op zijn minst dat mensen zullen kijken hoeveel ze dagelijks spenderen op het internet.

Ben jij een echte Instagram gebruiker? Dan is ons artikel met Instagram hacks wat voor jou. Je kunt ook ons artikel met vijf beste Instagram stories tips even checken.