Command & Conquer Remastered aangekondigd door EA

Dat heeft EA via een blogpost op haar website laten weten. Creative director van EA, Jim Vesella, laat in de blogpost weten dat de fans vroegen om een remaster van de originele games en dat de studio daar gehoor aangeeft. Zo wordt de eerste Command & Conquer-game geremastered voor de hedendaagse consoles, evenals Red Alert. Vessella zegt het volgende:

"Ik vind het geweldig om jullie vandaag te kunnen vertellen dat we teruggaan naar het begin. We hebben besloten om Command & Conquer te remasteren. En hoewel dit op zich al ongelooflijk spannend is, weten we ook hoeveel het Red Alert-universum voor de community betekent.

Dus gaan we ook de originele Command & Conquer: Red Alert™ remasteren. Maar misschien vraag je je af hoe het dan zit met de klassieke uitbreidingspakketten: Covert Ops, Counterstrike en Aftermath? Nou, C&C en Red Alert zouden zonder deze pakketten niet hetzelfde zijn, dus alle drie de uitbreidingspakketten worden gebundeld met de basisgames in één geremasterde collectie: zonder microtransacties."

Command & Conquer Remastered aangekondigd, nog geen releasedatum

Verder geeft Vessella aan dat het team dat de remaster op zich neemt, Petroglyph Games, veel oud-werknemers van het failliete Westwood Studios kent. Die laatstgenoemde was de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Command & Conquer-games, maar werd in 2003 gesloten door EA.

Niet alleen Petroglyph werkt aan de titels, ook Lemon Sky Studios bemoeit zich met het productieproces. Volgens Vessella is de studio "één van de beste vormgevingsstudio's ter wereld, met een unieke specialiteit: het remasteren van klassieke RTS-titels." Lemon Sky Studios heeft volgens haar website meegewerkt aan Starcraft Remastered.

Fans van de franchise moeten nog wel even geduld hebben, want er is nog geen releasedatum aangekondigd. Sterker nog, de studio's moeten nog aan de ontwikkeling beginnen! Vessella roept de community op om mee te praten en invloed uit te oefenen om zo "de best mogelijke remasters van C&C en Red Alert te maken."

Wil je meer weten over het ontstaan Command & Conquer en zijn studio Westwood Studios? Lees erover in onze Westwood Studios special!