Foto: Microsoft

Microsoft Studios probeert steeds weer nieuwe exclusieve games aan te bieden aan de fans. Mede daarom hebben ze de onafhankelijke gamestudio inXile entertainment overgenomen. inXile Entertainment heeft namelijk veel ervaring in het ontwikkelen van PC en RPG games.

inXile Entertainment gaat werken met Microsoft Studios

De gamestudio wordt geleid door Brian Fargo, de oprichter van Interplay, en ze hebben twee ontwikkelingsteams. inXile Entertainment is bekend van onder andere Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera en Bard’s Tale IV. Ook is ze Wasteland 3 aan het ontwikkelen en deze game komt uit in 2019. De game speelt zich af in het postapocalyptische Colorado. Je bent een van de laatste overlevenden van Team November en je moet zien te overleven.

inXile Entertainment staat bekend om het maken van diepgaande role-playing games. Microsoft Studios biedt de gamestudio de vrijheid en ondersteuning die ze nodig heeft om de creatieve ambities die ze hebben te volbrengen. Dat geldt voor bestaande projecten, zoals Wasteland 3, maar ook voor projecten in de toekomst. inXile Entertainment blijft onafhankelijk werken en ze gaan nieuwe RPG’s ontwikkelen voor de fans van Xbox.

Nieuwe fans door midden van Xbox exclusives

Microsoft Studios heeft nu twaalf teams die allemaal gebruik maken van de nieuwste technologieën van Microsoft om nieuwe games te ontwikkelen. Ze creëren content voor nieuwe platformen en diensten zoals de Xbox Game Pass. Door middel van exclusieve Xbox content hoopt Microsoft te spelers te veranderen in fans. Daarnaast wil Microsoft de fanbase die er op dit moment is, behouden door middel van nog meer exclusieve content.

In maart van 2018 vroegen we jullie in een poll wat jullie de beste Xbox exclusives vinden. Daaruit bleek dat jullie enorm fan zijn van Gears of War en Halo. Halo 3 is een van de weinige games die van onze redacteur een 10 kreeg in de Halo 3 review.