Disney gaat met de nieuwe streamingdienst de strijd aan met Netflix. Op Disney+ kunnen aan het einde van 2019 verschillende Disney klassiekers worden gezien. Daarnaast wordt er materiaal beschikbaar van onder andere Pixar Animation Studios, Marvel, Star Wars en National Geographic. De films en series van deze bedrijven verdwijnen langzamerhand van Netflix.

Genoeg keuze op Disney+ streamingdienst

We kunnen aan het einde van 2019 dus films als Frozen en Tarzan op Disney+ zien. Ook kunnen we ons opmaken voor heel veel Marvel. Daarnaast kunnen de Star Wars fans zich klaarstomen voor veel kijkplezier, want de nieuwe en de oude Star Wars films zullen beschikbaar zijn op Disney+.

De Disney streamingdienst komt niet uit te lucht vallen. Het is het gevolg van een deal tussen Disney en Fox. Disney nam Fox in juni 2018 over voor maar liefst 71.3 miljard dollar. Ook Comcast was geïnteresseerd in een overname van Fox, maar uiteindelijk bood Disney het meeste geld en trok ze aan het langste eind.

Het belangrijkste op de agenda van Disney

In augustus werd bekend dat de nieuwe streamingdienst Disney Play zou gaan heten, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Wel gaf Bob Iger toen al aan dat de streamingdienst van Disney het belangrijkste punt op de agenda was voor 2019. De nieuwe streamingdienst van Disney toont dan ook veel potentie.

Er is nog niets bekendgemaakt over de abonnementskosten van Disney+ met zich mee zal brengen. Wanneer je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de toekomstige tegenhanger van Netflix, kun je je aanmelden voor de nieuwste updates op de website van Disney+.