Alle games, ook die alleen nog maar in de winkels liggen, worden hierbij meegerekend. Het wil dus niet zeggen dat er al 17 miljoen mensen zijn die het spel hebben aangeschaft. Ondanks dat zijn er in de eerste acht dagen na de launch van Red Dead Redemption 2 al meer exemplaren verkocht dan van Red Dead Redemption in de eerste acht jaar. Red Dead Redemption 2 is dus een hit en ook wij vinden het een geweldig spel. Waarom wij dat vinden kun je lezen in onze Red Dead Redemption 2 review.

Rockstar Games sales over Red Dead Redemption 2

Naast de cijfers over Red Dead Redemption 2 zijn er ook over de andere games van Rockstar Games cijfers bekendgemaakt. De bestverkochte game aller tijden van Rockstar Games is GTA V. Deze game is inmiddels ruim vijf jaar geleden uitgebracht en nu is er een historische mijlpaal bereikt. GTA V is namelijk officieel meer dan honderd miljoen keer verkocht. Er zijn maar twee andere games die honderd miljoen keer zijn verkocht en dat zijn Tetris en Minecraft.

Red Dead Redemption bracht voor Rockstar Games in de eerste drie dagen al meer dan 725 miljoen euro in het laatje. Veel geld, maar GTA V deed het op dit vlak net wat beter. Er werden in de eerste 24 uur namelijk al 11.2 miljoen exemplaren verkocht en dat komt neer op meer dan 800 miljoen euro. De sales van de nieuwste Rockstar Games game zijn in de eerste dagen dus wel erg hoog.

Online modus is populair

De rede dat GTA V nog steeds zo goed verkoopt, is onder andere de online modus. Hier worden nog altijd updates en DLC’s voor worden uitgebracht. Red Dead Online wordt in november uitgebracht. Er is nog geen precieze releasedatum bekend.

Red Dead Redemption 2 is beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.