Nokia 9 gelekt, nieuwe telefoon zal vijf camera's hebben

We wisten al dat Nokia bezig was met een telefoon en we hebben ook al eerder een artikel geschreven over de Nokia 9. Dat artikel ging toen over de gelekte Nokia 9 afbeeldingen. Deze lijken toch ontzettend te verschillen met de afbeeldingen die we vandaag hebben.

Op de nieuwe afbeeldingen is te zien dat de Nokia smartphone vijf lenzen heeft op de achterkant voor foto’s. Naast die lenzen zit er ook nog een LED flash lens en wat lijkt op een proximity sensor die het verschil meet in afstand tussen voorwerpen en de terminal.

Nokia 9 gelekt en wat nu?

Of dit honderd procent zeker de nieuwe telefoon van Nokia is, is nog maar de vraag. Dit is nu al de tweede gelekte telefoon waarvan mensen denken dat het de nieuwe telefoon van Nokia is. Het wachten is op een officiële aankondiging

Nokia stond eerst bekend vanwege haar 'koelkast'-telefoons. Dit waren ouderwetse telefoons waar de knopjes nog op de voorkant waren en de toestellen nogal robuust waren. Tegenwoordig maakt Nokia een comeback op het gebied van telefoons met smartphones die uitstekend worden ontvangen.

In onze review over de Nokia Lumia 735 werd bijvoorbeeld gezegd dat het een uitstekende smartphone was voor een redelijke prijs. De smartphone scoorde dan ook met een acht. Zou de Nokia 9 hetzelfde weten te bereiken?