Op de officiële website van Warcraft 3 Reforged laat Blizzard weten dat het hier om een volledig opnieuw gemaakte game gaat. Zo kun je in de game 62 missies spelen op de verschillende continenten en krijgt de game 4K-ondersteuning. Warcraft 3: Reforged staat gepland om in 2019 uit te komen.

Wanneer de game uitkomt heeft de speler de mogelijkheid om uit vier rassen te kiezen die elk verschillende manschappen, vaardigheden, tactieken en kampioenen hebben. Die rassen zijn 'night elves', 'undead', 'orcs' en de mensen. De gameplay zal afgewisseld worden met verschillende cutscenes, zoals in het origineel.

Deze zijn volgens Blizzard alleen wel omgesmeed en zorgt daardoor voor vier uur aan opgepoetste cutscenes. Dat is niet de enige manier waarop je kunt merken dat het om een remaster gaat, want de game wordt ook voorzien van multiplayer matchmaking zoals we die nu gewend zijn. Ook zal de game custom game lobbies bevatten. Als laatste zijn de helden opnieuw gebalanceerd en zijn er wat verbeteringen te vinden in de menu's.

Warcraft 3 Reforged krijgt speciale editie

Warcraft III: Reforged wordt in verschillende versies uitgebracht. Zo is er de standaard editie die voor 29,99 euro verkrijgbaar is, maar is er ook een speciale editie. Deze heet de Spoils of War Edition en kost 39,99 euro. Met deze versie krijg je een paar exclusieve in-game items voor andere Blizzard-games. Zo krijg je een 'Meat Wagon Mount' in World of Warcraft en een Hearthstone kaartvorm die de The Third War heet.