De Fortnite patch notes maken duidelijk dat er ballonnen worden toegevoegd. Dit is geen wapen waarmee je je tegenstanders schade kan toebrengen. Je kunt hiermee namelijk door de lucht zweven en in korte tijd meer afstand afleggen. Je vindt twintig ballonnen per keer en wanneer je zes ballonnen gebruikt, zweef je omhoog. Het nieuwe Fortnite item kan worden gevonden in schatkisten, Supply Drops, Supply Llamas, Vending Machines en op de grond.

Fortnite patch notes vol verrassingen

De laatste tijd worden er steeds wapens uit Fortnite battle royale weggenomen om ze te updaten. Wapens worden dan in de zogeheten vault geplaatst. In deze Fortnite update worden er maar liefst drie wapens naar de vault verplaatst. De semi-auto sniper, de guided missile en de dual pistols kunnen vanaf nu niet meer worden gebruikt. Het is niet bekend wanneer deze wapens terugkeren. Ze blijven wel beschikbaar in de Playground Modus.

In de Fortnite v6.20 update werd er een nieuwe glider feature toegevoegd. Wanneer een speler van hoger dan tien meter naar beneden valt, krijgt hij de optie om zijn glider uit te klappen. Hierdoor zal hij geen valschade oplopen. In de update van vorige week gaf Epic Games aan dat het om een test van de nieuwe glider feature gaat. Maar na veelal positieve feedback van de community zal de feature voorlopig nog beschikbaar zijn. Er worden wat kleine aanpassingen doorgevoerd.

Explosieve schade gaat deels door muren heen

Er staat nog één opvallende regel in de patch notes van de Fortnite update van deze week. De schade van explosieve wapens gaat voortaan voor 25 procent door muren heen. Dat wil zeggen dat je nergens meer helemaal veilig bent voor iemand met een Rocket Launcher, Quad Launcher of Grenade Launcher. Je zal nog steeds schade oplopen, ook al ben je helemaal omringd door muren. Hierdoor zijn de explosieve wapens in een klap een stuk sterker.

De Fortnite servers zijn op dit moment offline, omdat de update wordt doorgevoerd. Meestal duurt het niet lang voordat iedereen weer kan gaan spelen voor die Victory Royale. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte!

Update - De servers zijn weer online

Het heeft ongeveer twee uur geduurd, maar de Fortnite servers zijn weer online. De Fortnite v.6.21 update is doorgevoerd en kan vanaf nu worden gespeeld.