Foto: XGN

Nadella heeft nog niet bekendgemaakt hoe de pc-uitbreiding eruit zal zien, maar het is mogelijk dat de Game Pass vergelijkbaar zal zijn met de Windows Store van Microsoft. Alle nieuwe first-party games zullen nu tegelijkertijd op Xbox One en pc gelanceerd worden. Dit is een onderdeel van het Play Anywhere-schema van Microsoft. Hierbij kunnen abonnees games kopen die voor Xbox en pc te spelen zijn.

Momenteel kunnen pc gamers zich al abonneren op de Xbox Game Pass om toegang te krijgen tot de games, maar oude games en aanbiedingen van derde partijen blijven het eigendom van Xbox. Dit zorgt ervoor dat pc gamers maar een deel van de games kunnen spelen, ondanks ze abonnee zijn.

Xbox Game Pass komt naar pc

De Xbox Game Pass is een abonnement, waarbij abonnees meer dan honderd games onbeperkt op de Xbox One kunnen spelen. Voor een bedrag van 9,99 euro per maand krijg je de beschikking over de volledige bibliotheek aan titels in de Game Pass. Hieruit zijn naast Xbox One titels ook backwards compatible Xbox 360 games speelbaar. Je hoeft geen lid van Xbox Live Gold te zijn om van de Game Pass gebruik te kunnen maken, zolang je singleplayer wil spelen. Mocht je een titel online willen spelen, dan heb je wél Xbox Live Gold nodig.

Het aanbod van de games bij het abonnement wisselt elke maand. De titels die verdwijnen worden dan ingeruild voor nieuwe speelbare titels. Hiermee blijft het aanbod vernieuwend en kun je elke maand weer nieuwe games spelen. Voordat dit gebeurt, komt er een melding op je Xbox en op Xbox.com te staan, zodat je de game nog met korting aan kunt schaffen. Het verschilt per titel hoe lang de game beschikbaar is. Wil je meer weten over dit abonnement? Wij hebben 5 toffe Xbox Game Pass features voor je op een rijtje te zet.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer Microsoft precies de Xbox Game Pass naar pc wil brengen.