Facebook's video en Watch team is met product designer Brady Voss aan het werk om deze nieuwe app gelanceerd te krijgen. In deze nieuwe Facebook app “Lasso” is het mogelijk om te playbacken en te dansen op populaire nummers, wat ook mogelijk is in de TikTok app. De TikTok app wordt miljoenen aantallen keren per maand gedownload door tieners en pre-teens.

Waarom wil Facebook de TikTok app namaken?

Tieners en pre-teens zijn de doelgroep die Facebook mist, aangezien steeds meer jongeren overstappen naar apps als Instagram en Snapchat. Het percentage van tieners dat Facebook maandelijks gebruikt is zelfs van 60 procent naar 36 procent gezakt. Facebook wordt op dit moment vooral gebruikt door een oudere leeftijdscategorie.

Door functies als Stories en nu dus ook Lasso toe te voegen, hoopt Facebook de TikTok app gebruikers ook naar hun website toe te lokken. Dit kwam vooral doordat de functies die Facebook wel al had toegevoegd, niet lokkend genoeg waren voor de tieners.

Wat is TikTok?

TikTok is een van de meest snelgroeiende apps die ooit gecreëerd is. In de TikTok app, kun je video's delen die je al eerder opgenomen hebt, maar ook live broadcasten. In de TikTok app kun je korte video’s opnemen van vijftien seconden en deze bewerken met stickers, speciale effecten en muziek. De app is in samenwerking met musical.ly sinds 2017. Musical.ly was de eerste app waarin gebruikers mee konden playbacken met nummers en was een grote hit. Er zijn zelfs gebruikers als Lisa en Lena en Loren Gray bekend werden en nu nog steeds influencers zijn op sociale media platformen.

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in de TikTok app of de nieuwe Facebook app Lasso en Instagram willen gebruiken, dan kun je ook ons artikel lezen met vijf tips om de perfecte story te krijgen in Instagram. Misschien gebruik je geen van deze apps en alleen Snapchat en dan kun je ons artikel checken met de vijf beste Snapchat tips.