Foto: Warner Bros

Het is nog onbekend wanneer de productie van de nieuwe Willy Wonka film zal starten, tot nu toe is de film alleen nog maar in ontwikkeling bij Warner Bros. De acteur die de rol van Willy Wonka deze keer zal aannemen is nog onbekend. Wel is bekendgemaakt dat de acteurs Ryan Gosling, Donald Glover en Ezra Miller op de shortlist staan om de rol van Willy Wonka te gaan spelen.

Nieuwe Willy Wonka film prequel

Wat precies het plot van de film zal zijn is nog niet verteld, maar het zal niet nog een veranderde versie van Roald Dahl’s klassieke verhaal zijn. Het lijkt erop dat Paul King met de film een origineel verhaal zal vertellen, dat heeft Heyman nu dus ook bevestigd. Het is een verhaal dat nog niet eerder is verteld. Hoe is Willy Wonka geworden hoe hij nu is en hoe is hij aan zijn succes gekomen? Waar heeft hij de welbekende Oompa Loompas gevonden?

De film is waarschijnlijk pas over een paar jaar te zien op het grote scherm. Paul King is momenteel nog bezig met het regisseren van de aankomende Pinocchio film, dus King heeft weinig tijd over om nu met Willy Wonka te beginnen. Het is nog maar de vraag hoe deze prequel wordt uitgewerkt. In de bekende Willy Wonka and the Chocolate Factory film uit 1971, geregisseerd door Mel Stuart, was Willy Wonka redelijk dubbelzinnig. In de film uit 2005, geregisseerd door Tim Burton, werd een klein achtergrondverhaal verteld met de de vervreemde vader van Willy Wonka.