De details geven ons een duidelijker beeld wat het spel allemaal voor ons in petto heeft. Met Shadow of the Tomb Raider brengt Square Enix ons weer een donker nieuw avontuur.

Ontwikkeling van Lara Croft

Opnieuw gaan we op avontuur met Lara Croft. Deze vrouw zal dit spel een enorm mentaal conflict met zichzelf hebben en volgens Jason Dozios een enorme karakterontwikkeling meemaken. Deze ontwikkeling gaat verder op wat we eerder al zagen in Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider. Zo is deze avonturier al flink veranderd.

"Haar vader werd voor gek uitgemaakt dat hij geloofde dat mythes waar zijn. Lara ging dus op missie om te bewijzen dat haar vader ongelijk had. Na een stressvolle situatie pakt het anders uit: mythes zijn echt. Later wilde ze de familiereputatie herstellen door te bewijzen dat mythes bestaan, maar nu weet ze dat karakter belangrijker is dan je reputatie", aldus Dozios.

In het vorige deel zagen we ook al dat Lara Croft een poging doet om bewijs te verzamelen dat mythes bestaan. Aan het einde van Rise of the Tomb Raider moest Lara daarentegen het ultieme bewijs vernietigen, om op haar beurt het einde van de wereld te kunnen voorkomen. Nu zoekt ze, net als de organisatie Trinity, naar meer relikwieën.