Mortal Kombat is ooit begonnen als een tweedimensionaal vechtspel dat zich onderscheidde door de mogelijk bloederige einde van een gevecht. De franchise is meerdere malen in opspraak geraakt door de fatalities en de bloederige scenes.

Toch is dit een van de dingen die de franchise altijd gekenmerkt heeft. De overdreven manier waarop een van de vechters aan zijn einde komt is alleen niet het enige wat de franchise zo kenmerkt. Dit zijn natuurlijk ook de bekende gezichten zoals Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang en Shang Tsung, maar ook de stijl van het vechten an sich onderscheidt zich van andere spellen.

Maar wat zijn nou de nieuwe features die Mortal Kombat X met zich meebrengt? Wij zetten ze op een rijtje voor je in deze special!

Nieuwe manier van vechten in Mortal Kombat X

Mortal Kombat is een franchise die niet heel vaak met nieuwe gezichten komt. Eigenlijk is er alleen in de eerste paar delen veel met nieuwe personages gewerkt. Daarna werd het een beetje een vaste cast met hier en daar een extra karakter. Dat is in Mortal Kombat X wel anders.

De verhaallijnen zijn natuurlijk allemaal veranderd en dat geeft mogelijkheden voor NetherRealm Studios. Er komen maar liefst negen nieuwe personages naar voren, waaronder Cassie Cage, D’Vorah, Kotal Kahn, Jacqueline Briggs en Erron Black.

Omdat er een heleboel nieuwe karakters bijkomen in Mortal Kombat X was dit de uitgelezen kans voor NetherRealm Studios om ook het vechtsysteem op de schop te nemen. In enkele vorige delen van de franchise had iedereen verschillende stances, maar dat is nu verleden tijd. Tenminste, het is anders.

Deze wordt nu gekozen voordat een gevecht begint en neemt voor- en nadelen met zich mee. Kies je bijvoorbeeld voor een offensieve stijl, heb je andere bewegingen dan bij een defensieve stijl. Ook is de schade die je doet en ontvangt net even wat anders.

De meters die voorheen alleen voor een X-Ray beweging en een extra krachtige beweging zorgden kunnen nu ook ingezet worden om iemands combo te doorbreken. Wel zo eerlijk, want als je de combo’s van Mortal Kombat (9) zag, werd je soms niet vrolijk.