Ni no Kuni 2 is een game die van alle markten thuis is. Zo wordt in de Ni no Kuni 2 details special het één en ander uitgelegd over wat er allemaal te zien en te doen is in Evans toekomstige koninkrijk. Nu is tijd om op zijn verschillende manieren van regeren in te gaan. Zijn diverse kwaliteiten in het zonnetje zetten om meer te begrijpen over de Ni no Kuni 2 gameplay is dan ook geen overbodige luxe.

Man van het volk

Een koning is een icoon voor het volk. Voor veel mensen, of in Ni no Kuni’s geval ook dieren, is het een wens die uitkomt om Evan in levende lijve te ontmoeten. Het overgrote deel van de game speel je in traditioneel JRPG aanzicht, waarbij de camera de hoofdpersoon op de voet volgt. Hoe anders komen de meest prachtige details goed in beeld?

De standaard Ni no Kuni 2 gameplay wijze is het direct besturen van een normaal afgebeelde Evan. Op deze manier bezoek je steden en gebouwen, speur je je een weg door gebieden met een wat ingewikkeldere lay-out en voltooi je gevechten. Het is de meest vertrouwde en toegankelijke manier van spelen, maar er zijn genoeg features die de game van een andere kant belichten.